Resuming podcast
2000-00-00 RODA PREMSA___
23/12/2020

2000-00-00 RODA PREMSA___

Arxiu/ARXIU 2000/

AI

El text analitza la salut del comerç a Tarragona, destacant malestars pels preus encara que amb perspectives positives gràcies a noves franquícies, remodelacions urbanes i sectors en creixement com l’oci i l’alimentació de proximitat. Es descriu el debat municipal sobre el Pla d’Equipaments Comercials (POEC) per regular noves implantacions. A continuació, s’exploren aspectes històrics i actuals del mercat del vi, la preferència pel consum local versus exportació i els reptes de reconeixement de la Denominació d’Origen Tarragona, incloent controls de qualitat i producció ecològica.

Marcadors

Situació General del Comerç
Compartir

Preus encara alts generen malestar entre comerciants, tot i que es recomana cautela perquè el futur és incert.

Transformació de la Rambla Nova
Compartir

Arribada de grans franquícies en substitució d’entitats bancàries, indicant confiança exterior en l’economia local.

Remodelació de Sectors i Creixement de l’Oci
Compartir

Reformes en vivenda, telefonia i creixement de l’hostaleria, restaura­ció, bars i agències de viatges milloren l’activitat en carrers abans poc transitats.

Grandes Superfícies i Alimentació de Proximitat
Compartir

Plans d’expansió de grans superfícies al parc de les Gavarres bloquejats per normativa; els supermercats locals reforcen el subministrament.

Pla d’Equipaments Comercials (POEC)
Compartir

En curs d’aprovació un acord entre Ajuntament, Cambra de Comerç i FUP per establir criteris clars d’implantació de noves activitats comercials.

Història i Mercat Interior Postbèl·lic
Compartir

Breu recorregut des del 1945, quan l’orientació era l’exportació i el mercat interior es cuidava poc, fins a la reordenació de taules reguladores.

Consum Local vs Exportació de Vi
Compartir

Tendència general a consumir vi local a les zones productores, amb excepció de Catalunya i, en menor mesura, Tarragona, on la marca pròpia no domina cartes de restaurants.

Control de Qualitat i Producció Ecològica
Compartir

Explicació dels controls del celler, sancions i tastos professionals; la producció ecològica es defineix com a torn a les pràctiques tradicionals de viticultura.

Ratificació de la Denominació d’Origen Tarragona
Compartir

Després d’un llarg procés, el Ministeri ha ratificat la DO Tarragona, dotant-la de protecció estatal i internacional per reforçar la seva projecció.