Resuming podcast
DONES D'AVUI 2000-00-00 RAMONA MARTÍ
22/03/2012

DONES D'AVUI 2000-00-00 RAMONA MARTÍ

Arxiu/ARXIU 2000/

AI

Dones d’avui celebra el seu programa 50 amb la soprano i apassionada de la medicina alternativa Ramona Martí, que ens introdueix en el món de l’alimentació natural i la filosofia que la sustenta.

  • Context i trajectòria: Ramona explica els orígens i l’evolució de la macrobiòtica als anys 60 i 70, i com ella ha transitat cap a la cosmobiòtica, una versió més flexible.
  • Filosofia de vida: Parlem de les lleis de la naturalesa, la importància de menjar segons l’estació i d’equilibrar l’energia interna mitjançant el concepte de yin i yang.
  • Experiència personal: La seva pròpia història aplicada al tercer embaràs i part natural, amb tècniques de suport, i recomanacions pràctiques per a un embaràs sa i amb menys por.
  • Dieta estàndard: Desglossa la fórmula 50 % cereals integrals, 30 % verdures, 15 % proteïna vegetal i 5 % elements suplementaris (algues, miso, condiments).
  • Equilibri i adaptacions: Com incorporar aliments nous, aprofitar la dieta mediterrània, exemples de menús diaris i on trobar productes naturals.
  • Preguntes ràpides i tancament: Un qüestionari personal que descobreix la seva visió de la humanitat, llibres de referència i trucs per mantenir-se jove a la primavera.

Marcadors

Què és la macrobiòtica?
Compartir

Definició del concepte d’alimentació i vida més natural; història i precursors (George Oshawa, Micho Kushi).

De la macrobiòtica a la cosmobiòtica
Compartir

Diferències entre ambdues escoles: la cosmobiòtica més oberta, adaptació social i variants vegetarianes.

Filosofia i estació de l’any
Compartir

Aplicació de les lleis de la natura a l’alimentació segons estació (gelat a l’hivern, fruita a l’estiu).

El meu primer part natural
Compartir

Ramona relata com un llibre i un seminari la van portar a viure un tercer embaràs i part a casa amb suport mínim.

Recomanacions per un embaràs sa
Compartir

Tips pràctics: evitar la por, confiar en la natura, alimentació equilibrada i suport psicològic.

Antulls i equilibri alimentari
Compartir

Com gestionar els desitjos de menjar dolç amb alternatives més sanes i trencar cercles viciosos.

Forces de yin i yang
Compartir

Introducció a les energies invisibles, exemples d’aliments i la seva categoria yin o yang, i l’equilibri emocional.

Dieta estàndard 50-30-15-5
Compartir

Desglossament de la dieta: 50 % cereals integrals, 30 % verdures variades, 15 % proteïna vegetal (tofu, tempeh, seitán), 5 % suplements (miso, algues, condiments).

Dieta mediterrània i nous aliments
Compartir

Comparació amb la dieta mediterrània; avantatges i limitacions dels cereals refinats i la incorporació d’aliments orientals.

Un dia a taula i compres especialitzades
Compartir

Exemple de menú diari (esmorzar, dinar, berenar, sopar) i on trobar productes dietètics fora de grans superfícies.

Qüestionari personal
Compartir

Preguntes ràpides sobre invents, personatges històrics, valors, lectures i vida quotidiana de Ramona.

Consells primavera-estiu
Compartir

Exercicis (saltar corda), sauna de primavera i infusions detox (arame i daikon) per mantenir-se jove i sa.