Resuming podcast
2001-03-16 AROLA. URV
20/04/2012

2001-03-16 AROLA. URV

Arxiu/ARXIU 2001/ENTREVISTES 2001/

AI

En aquesta entrevista a Tarragona Ràdio, el rector Lluís Arola explica:

  • Context i reptes: la URV enfronta una davallada demogràfica que amenaça la sostenibilitat i dissenya un nou mapa d'ensenyaments per mantenir al voltant de 11-12 000 estudiants.
  • Nous graus 2001-2002: s’incorporen cinc ofertes – segon cicle de Ciències del Treball, Treball Social, primer cicle d’Economia, Història de l’Art i un cicle integrat de Comunicació Audiovisual, Periodisme i Publicitat.
  • Plans 2002-2003: nutrició i dietètica a Medicina (preus públics) i Diplomatura de Turisme semipresencial amb la UOC.
  • Perspectives 2003-2004 i futurs: Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions; futurs primers cicles de Biologia, Mecànica i segons cicles d’Econòmiques i Psicopedagogia.
  • Matriculació i infraestructures: es vol evitar la pèrdua d’alumnes, reubicar espais sense noves grans obres, i ampliar el campus de Sassalades per a enginyeria i química.
  • Dotació docent i finançament: la major part del professorat ja existeix, però alguns estudis requeriran noves contractacions.
  • Avaluació i estratègia institucional: s’impulsa una cultura d’avaluació i planificació estratègica que ha reforçat la credibilitat davant la Generalitat.
  • Campus i recerca: imminent construcció de l’Institut Català de Química, definició d’un parc científic, sinergies entre escoles d’enginyeria i serveis científics.
  • Estratègia de singularització: la URV combina la cobertura horitzontal del territori amb àmbits en què es vol singularitzar (enologia, química, arqueologia, turisme).
  • Connexió territorial: la majoria d’influència immediata es queda a Tarragona i rodalies; el Baix Penedès es manté més vinculat a Barcelona per transport.
  • Aspecte legal: comenta el judici sobre les selectivitats, sense que afecti la seva tasca diària.

Marcadors

Context i reptes demogràfics
Compartir

El rector exposa la davallada demogràfica i com aquesta obliga a redefinir l’oferta docent per garantir la sostenibilitat i mantenir el nombre d’estudiants.

Nous estudis 2001-2002
Compartir

Detall dels cinc nous ensenyaments: segon cicle de Ciències del Treball, Treball Social, primer cicle d’Economia, Història de l’Art i cicle conjunt de Comunicació Audiovisual, Periodisme i Publicitat.

Plans per al curs 2002-2003
Compartir

Anunci de Nutrició Humana i Dietètica a Medicina i la Diplomatura de Turisme en modalitat semipresencial en col·laboració amb la UOC.

Perspectives 2003-2004 i futurs programes
Compartir

Arriben Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions i es preveuen primers cicles de Biologia i Mecànica, i segons cicles de Ciències Econòmiques i Psicopedagogia.

Impacte en matriculació i espai
Compartir

Objectiu de mantenir 11 000-12 000 estudiants, ajustos d’espai reubicant disciplines, possible lloguer provisional i construcció futura d’edificis.

Dotació docent i finançament
Compartir

Explicació de la necessitat d’ampliar professorat per a alguns ensenyaments nous i com es finançarà parcialment amb recursos ja existents.

Avaluació i estratègia institucional
Compartir

Presentació del procés d’avaluació interna i planificació estratègica consensuada amb centres i departaments per reforçar la solvència institucional.

Singularització i especialització
Compartir

Combinació de l’oferta horitzontal amb àmbits en què la URV vol destacar, com enologia, química, arqueologia i turisme.

Connexió territorial
Compartir

Anàlisi dels fluxos d’estudiants locals que es queden a la URV i dels problemes de comunicació que afecten el Baix Penedès.

Campus i recerca
Compartir

Projectes d’expansió del campus de Sassalades, construcció de l’Institut Català de Química i definició d’un parc científic per potenciar sinergies.

Tema judicial de les selectivitats
Compartir

Comentaris sobre el proper judici per selectivitats, la seva confiança en la justícia i la inexistència d’impacte en la seva rutina com a rector.