El locutor dóna la benvinguda al programa "Dones d'Avui" i introdueix la convidada, Maite Martorell, destacant els seus interessos en art, patrimoni i informàtica.
Maite explica el seu naixement i estudis a Tarragona, entrada com a administrativa i formació al departament d’informàtica de l’Ajuntament, i la decisió de cursar Geografia i Història per incorporar-se al Museu d’Història.
Descripció de les branques del museu: biblioteca-hemeroteca, arxiu d’imatges i l’estratègia d’informatització per fer accessibles al públic fons històrics i cartes mitjançant escaneig.
Explicació del desenvolupament de CDs amb temàtiques de barris com Torreforta, la col·laboració ciutadana en la recollida d’imatges i la participació en el festival Tarraco Viva.
Efectes de la declaració de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat: pic d’entrades al web, augment de visites, intercanvi institucional de publicacions amb Estats Units, Itàlia i Anglaterra.
Presentació del Consorci Urbium Hispaniae Romanae amb Còrdova i Mèrida, i la preparació d’un CD-ROM i una web conjunta sobre les capitals romanes que es presentaran el dia 15.
Comentari sobre la creació d’un atri en 3D, destacant la combinació de coneixements informàtics i històrics per a la reconstrucció digital de monuments.
Maite es planteja si és informàtica amb formació d’història o historiadora amb habilitats informàtiques i comenta els reptes de síntesi que comporta treballar amb ambdues disciplines.
Triada dels monuments més fotogènics (Mèdol i circ romà) i estratègies senzilles per “vendre” el patrimoni local als visitants mitjançant vídeos i comparatives amb altres ciutats.
Detall de l’exposició permanent de la Tarragona medieval amb maqueta i visites guiades al Call Jueu, i l’inici de noves línies de difusió del patrimoni no romà.
Ràfega de preguntes personals sobre gustos (color, plat, pel·lícula, llibre), manies, rituals, estat d’ànim i objecte triat, tancant l’entrevista amb un to proper.