Resuming podcast
2006-10-24 comunica 06 PRIMERA PART
27/04/2012

2006-10-24 comunica 06 PRIMERA PART

Arxiu/ARXIU 2006/

AI

Segon dia de les jornades Comunica 2006 dedicat a l’humor a la ràdio.

Ponents i objectius - Analitzar el format dels morning shows com a espai prime time. - Comprendre com es genera humor i complicitat amb l’audiència. - Conèixer mètodes de creació de contingut: seccions, jingles, bromes telefòniques.

Temes principals - Organització i estil de dos matiners locals (Flashback i Fricandó Matiner). - Estratègies per equilibrar informació, música i humor en seccions curtes. - Rol del productor, col·laboradors i improvisació vs. guions. - Límits de l’humor, línia editorial i cura lingüística. - Inspiració internacional: Rick Dees, Howard Stern i adaptació als 40 Principales. - Gestió de l’estrès i energia mental (mètode Silva) per a presentadors. - Exemples de bromes telefòniques memorables i Q&A final.

Conclusions - Els morning shows requereixen molta preparació i coordinació d’equip. - La clau és l’equilibri constant entre diversió, servei i informatiu. - La creativitat i la capacitat de reacció ràpida són imprescindibles. - La gestió personal (veu i ment) influeix directament en l’èxit del programa.

Marcadors

Introducció a les jornades
Compartir

Presentació del segon dia de Comunica 2006 i tema central: l’humor a la ràdio, amb especial atenció als _morning shows_.

Presentació de ponents i objectius
Compartir

El presentador introdueix a Carles Pérez i Badó Lledó i exposa els objectius: descobrir com es dissenya un _morning show_ humorístic i interactiu.

Badó Lledó: 'Fricandó Matiner'
Compartir

Badó explica el format de 6–10 h al matí a Rack105: més de 20 seccions curtes, col·laboradors, improvisació sense guions, servei (temps, trànsit), humor a través de trucades i interacció.

Carles Pérez i Badó: estratègies i estil
Compartir

Debat sobre el matinal de Flashback: humor inteligent però fàcil, seccions breus, ús intensiu de jingles, complicitat amb weather/traffic, línia editorial del Grup Flash, límits morals de l’humor i cuidada identitat lingüística.

Juanma Ortega: experiència en 40 Principales
Compartir

Juanma explica la seva trajectòria a _Anda Ya_, inspiració de Rick Dees i Howard Stern, concepte d’equilibri (info–música–humor), rol del productor, selecció de col·laboradors professionals, energia i control mental amb el mètode Silva, i resultats (Ondas, creixement de l’audiència).

Q&A i bromes telefòniques
Compartir

Torn de preguntes del públic: anècdotes de bromes més extremes (assegurances, política, avions), reflexió sobre quan parar i l’efecte sobre l’oient.

Cloenda i propera sessió
Compartir

Agradiments a Carles Pérez, Badó Lledó i Juanma Ortega pel seu testimoni i anunci de la següent xerrada sobre humor i política amb Carles Capdevila i Eugeni Sallent.