En aquest episodi Felip i Núria repassen un ampli ventall de begudes, els seus riscos i alternatives més saludables:
Introducció i repàs de la setmana passada: recordatori de te, infusions, cafè i sucs.
Begudes refrescants (refrescos): consum habitual i incorporació a la dieta diària (gas, sucre, associació al menjar ràpid).
Problemes principals dels refrescos: efectes del gas (inflamació i desgast dental) i del sucre (addicció, ansietat, impacte en la salut).
Alternatives naturals i dolcificants: ús de sucre de canya menys refinat, mel, fruits secs dolços (figues, panses, ametlles) i llets vegetals (almandrina).
Infusions fredes i recepta refrescant: tècniques per preparar infusions en fred, recepta de menta freda amb pipermint.
Alcohols bàsics: tipologies (vi, cervesa, cava, licors) i comentari sobre fermentació i contingut en calories.
Comparativa de calories i efectes salut: cervesa (diürètica, menys calòrica), vi i cava (tonificants), licors (més calòrics, excés nociu).
Licors d’herbes i carajillo: tradicions locals (aigua del Carme, carajillos de conyac) i l’efecte digestiu/tonificant en petites quantitats.
Mites sobre l’alcohol i el fred: sensació d’escalfor vs risc de deshidratació i desequilibri si s’usa en situacions extremes.
Begudes isotòniques: concepte original (recuperació d’electròlits després d’esforç), abús en la vida diària i barreja perillosa amb alcohol.
Conclusió: la beguda imprescindible és l’aigua; totes les altres s’han de consumir amb moderació.