Temps de carícies és l’espai de Tarragona Ràdio dedicat a commemorar el 25è aniversari de les primeres escoles bressol municipals —El Ninot i La Taronja— i explorar el passat, present i futur d’aquest projecte. En aquest primer programa:
Presentació del concepte "Temps de carícies" i dels seus objectius.
Crònica de la participació massiva de les escoles bressol al Carnestoltes de Tarragona amb carrosses i disfresses.
Estat actual: 8 escoles, 533 alumnes, i projecte de noves llars (César August, Clarisses).
Estructura de la sèrie de programes: entrevistes amb educadors, pares, gabinet psicopedagògic i connexions en directe.
Testimoni de l’Anna Vendrell sobre els inicis pioners fa 25 anys: reptes d’higiene, alimentació i intuïció educativa.
Evolució de l’atenció als hàbits i la salut dels infants; importància social de la primera infància.
Visibilitat i reconeixement professional dels educadors de 0–3 anys.
Calendari d’actes commemoratius: jornades, exposicions, concert i tallers familiars.
Valor de la convivència i participació familiar a les escoles bressol.
Presentació del programa "Temps de carícies", bateig de l’espai pel 25è aniversari de les escoles bressol i presentació de les convidades, Carme Duc i Anna Vendrell.
Resum de la comparsa "25 anys d’entusiasme" i participació de totes les escoles bressol municipals amb logística, disfresses i infraestructura d’autobusos.
Objectius de la temporada: entrevistes amb professionals, pares, nens i connexió en directe des del Ninot, per apropar la realitat diària de les llars d’infants.
Testimoni d’Anna Vendrell sobre els primers dies fa 25 anys: la Tarragona d’aleshores, condicions d’higiene, alimentació i formació intuïtiva dels educadors.
Valoració de la tasca de les mestres de primària i bressol, debat sobre la visibilitat social i el títol adequat —mestre vs professor— per a l’educació 0–3.
Calendari de celebracions: programes de ràdio setmanals, jornada del 10 i 11 de març amb tallers, conferències i concert “El color del metall”, i exposició fotogràfica.
Impacte social de les escoles bressol com a espai de convivència heterogènia: tallers de disfresses, col·laboració dels avis i inclusió de famílies diverses.
Tancament del primer programa, agraïments i avanç de futurs capítols amb professionals, pares i nens per aprofundir en la realitat de les escoles bressol.