Resuming podcast
FELIP 2008-11-21
31/01/2012

FELIP 2008-11-21

Arxiu/ARXIU 2008/JA TARDES 2008/

AI

En aquesta conversa, la Maria i la Núria xerren amb l’expert Felip Caudet sobre com les veus són úniques com petjades, relacionant-les amb la influència de les hormones. Tot seguit, expliquen què són els greixos, la seva funció energètica i estructural, la distinció entre greixos saturats i insaturats, i l’impacte dels greixos trans de la indústria alimentària. Finalment, detallen la importància dels àcids grassos essencials omega‑3 i omega‑6, les seves fonts naturals, la proporcionalitat òptima en la dieta mediterrània i recomanen prioritzar productes frescos i greixos insaturats per al benestar general.

Marcadors

Veus úniques i influència hormonal
Compartir

Breus comentaris sobre com la veu és inconfusible com la petjada dactilar i l’efecte de les hormones en el seu desenvolupament i variabilitat segons l’estat d’ànim.

Presentació del tema dels greixos
Compartir

Enllaç entre hormones i greixos per introduir la nova secció dedicada als diferents tipus de greixos i la seva importància en la salut.

Greixos saturats vs insaturats
Compartir

Definició de greixos saturats (sòlids, d’origen animal) i insaturats (líquids, d’origen vegetal), amb exemples com oli d’oliva i greixos de la carn.

Greixos trans i processament alimentari
Compartir

Explicació dels processos d’hidrogenació i deshidrogenació que generen greixos trans en la bolleria industrial, i per què són perjudicials per a la salut.

Àcids grassos essencials: omega‑3 i omega‑6
Compartir

Detall dels àcids grassos que el cos no pot produir: funcions inflamatòries i coagulants dels omega‑6 (llavors de girassol, soja) versus funcions antiinflamatòries i vasodilatadores dels omega‑3 (lli, peix blau, fruits secs).

Recomanacions dietètiques
Compartir

Consells per equilibrar la proporció omega‑6/omega‑3 (idealment 5:3) mitjançant fonts naturals, evitar excés de processats i llegir etiquetes per prioritzar productes frescos.