Resuming podcast
KUINAROT 2008-11-10
31/01/2012

KUINAROT 2008-11-10

Arxiu/ARXIU 2008/JA TARDES 2008/

AI

Resum

En aquest episodi de El Cuinarot, en col·laboració amb l'Associació de Cuiners Costa Daurada, es discuteix:

  • L'estat de la temporada de bolets de tardor i una recepta innovadora d’"angules de pobra" amb peus de bolets.
  • La tradició de la matança del porc de Sant Martí amb llegendes, costums del vi nou i escopit d’aus.
  • Diferents tipus d’embotits i tripes (naturals i artificials), la normativa sanitària i la comprovació de la triquina.
  • Innovacions com botifarra amb bolets, panelllets de mojito en embotit i nous formats per a buffet.
  • Una recepta detallada de peus de porc amb bolets i salsa romesco.

Marcadors

Introducció i presentació
Compartir

Presentació de l'espai El Cuinarot i anunciat dels dos temes principals: bolets de tardor i matança del porc de Sant Martí.

Col·laboradors i inici debat bolets
Compartir

Presentació dels col·laboradors (Àngel, Gerard, Antonio i Germán) i inici de la conversa sobre la temporada de bolets.

Temporada de bolets i recepta "angules de pobra"
Compartir

Comentaris sobre l’escassetat de rovellons, abundant russinyols i explicació de la recepta d’"angules de pobra" amb peus de bolets.

Transició a la matança del porc
Compartir

Anunci del canvi de tema cap a la matança del porc per Sant Martí i breu explicació de la tradició.

Llegendes i orígens de la matança
Compartir

Relat de les versions històriques i llegendes (de França i de Sant Martí) que expliquen per què es mata el porc en aquesta data.

Tradicions de Sant Martí: vi nou i matança d’aus
Compartir

Costums populars: obrir l’espita del vi nou, reunions de veïns, festes majors i matança d’aus com l’oïda de Sant Martí.

Normativa actual i riscos sanitaris
Compartir

Evolució de la matança: pas de l’aire lliure a mataderos, control de triquina i adaptació a la normativa sanitària moderna.

Tipus de tripes i embotits tradicionals vs industrials
Compartir

Anàlisi de tripes naturals (xai, porc, bou) versus artificials, comparació d’embotits autòctons i productes industrials com el Frankfurt.

Innovacions en embotits i nous formats
Compartir

Discussió sobre noves creacions: botifarra crua amb bolets, panelllets de mojito integrats en embotits i presentacions per a buffet.

Peus de porc: qualitat, recepta i suggeriments
Compartir

Valoració dels peus de porc com a ingredient delicat i explicació pas a pas de la recepta amb bolets i salsa romesco.

Cloenda i agraïments
Compartir

Tancament del programa amb agraïments als col·laboradors i convidats, i recordatori de la propera entrega.