En aquest episodi de El Cuinarot, en col·laboració amb l'Associació de Cuiners Costa Daurada, es discuteix:
Presentació de l'espai El Cuinarot i anunciat dels dos temes principals: bolets de tardor i matança del porc de Sant Martí.
Presentació dels col·laboradors (Àngel, Gerard, Antonio i Germán) i inici de la conversa sobre la temporada de bolets.
Comentaris sobre l’escassetat de rovellons, abundant russinyols i explicació de la recepta d’"angules de pobra" amb peus de bolets.
Anunci del canvi de tema cap a la matança del porc per Sant Martí i breu explicació de la tradició.
Relat de les versions històriques i llegendes (de França i de Sant Martí) que expliquen per què es mata el porc en aquesta data.
Costums populars: obrir l’espita del vi nou, reunions de veïns, festes majors i matança d’aus com l’oïda de Sant Martí.
Evolució de la matança: pas de l’aire lliure a mataderos, control de triquina i adaptació a la normativa sanitària moderna.
Anàlisi de tripes naturals (xai, porc, bou) versus artificials, comparació d’embotits autòctons i productes industrials com el Frankfurt.
Discussió sobre noves creacions: botifarra crua amb bolets, panelllets de mojito integrats en embotits i presentacions per a buffet.
Valoració dels peus de porc com a ingredient delicat i explicació pas a pas de la recepta amb bolets i salsa romesco.
Tancament del programa amb agraïments als col·laboradors i convidats, i recordatori de la propera entrega.
No results found for ""