Resuming podcast
KUINAROT 2008-11-24
31/01/2012

KUINAROT 2008-11-24

Arxiu/ARXIU 2008/JA TARDES 2008/

AI

El Cuinarot ens trasllada a La Boella per descobrir tot el relacionat amb l’oli:

  • Les varietats experimentals (herbequina, corineca, herbossana) i el projecte de recuperació.
  • Les particularitats organolèptiques de cada oli i les seves aromes.
  • L’ubicació de la finca, el seu patrimoni històric i troballes paleontològiques.
  • Les tècniques de degustació: recursos olfactius, gustatius i visuals.
  • El maridatge amb diferents pans i el menú gastronòmic "alaxi d'aurat".
  • Consells per triar oli en amanides, fregits i cuinar amb vi.
  • El procés d’elaboració: premsada, temperatura, centrifugació i emmagatzematge amb nitrogen.
  • La comercialització: lots de Nadal, botiga online i presentacions d’ampolles.
  • L’oferta cultural: museu de l’oli, maqueta del Camp de Tarragona i espectacle audiovisual.

Interlocutors: Àngel Jiménez, Antoni Sales, Gerard Carles

Marcadors

Varietats d'oliva a La Boella
Compartir

Projecte d'integració i experimentació amb varietats: herbequina autòctona, corineca grega i herbossana recuperada, i plantacions a Europa i control de producció.

Particularitats organolèptiques
Compartir

Comparació de les tres varietats amb radar organolèptic, èpoques de collita, consistència, aromes i potencial gustatiu i estructural.

Ubicació i patrimoni de La Boella
Compartir

Situació geogràfica, terme municipal, codi postal, història de la finca, troballes paleontològiques de mamuts, conveni de recerca i museu local.

Degustació d'oli: tècniques i sentits
Compartir

Metodologia de tast professional, sentit olfactiu i gustatiu, part visual no valorada, reflexos grocs daurats, potència aromàtica i harmonia organolèptica.

Maridatge amb pa i menú gastronòmic
Compartir

Elaboració de 'menú de l'oli' amb tres plats i diversos pans, incorporant cada oli amb verdures, bacallà i carn com a complement.

Elecció d'oli per amanides i plats
Compartir

Recomanacions per amanides i plats, varietats adequades segons ingredients típics, influència de temporada i sal en percepció dels sabors.

Procés d'elaboració i conservació
Compartir

Visita guiada del cicle des de la collita, premsat, temperatura controlada, centrifugació italiana, emmagatzematge en inox amb nitrogen i normativa de caducitat.

Fritura i mites de l’oli d'oliva
Compartir

Us de diferents qualitats d'oli per fregir, llegendes sobre el punt de fum, importància de la qualitat en resultats i gust.

Cuinar amb vi i oli
Compartir

Consells per usar vi de qualitat en cuina, diferències entre vins per beure i per cuinar, impacte en plats i sabor final.

Comercialització i lots de Nadal
Compartir

Oferta de lots i formats d'ampolles, botiga online, idees de regal, percentatges de varietats i presentació de producte per empreses.

Maqueta i oferta cultural
Compartir

Espai expositiu de la Fundació Miarnau, maqueta del Camp de Tarragona, espectacle audiovisual per públic de totes les edats.

Cloenda
Compartir

Agraïments, comiat final i record del proper programa.