Resuming podcast
POBLES (25) AMPOSTA 2008-11-10
10/10/2016

POBLES (25) AMPOSTA 2008-11-10

Arxiu/ARXIU 2008/JA TARDES 2008/

AI

Amposta, capital del Montsià amb 21.500 habitants, ofereix un ampli patrimoni arquitectònic i cultural: del castell d’en Posta i el pont penjat a la torre de la Carroba i les cases modernistes. El Museu Comarcal del Montsià exposa la colonització agrícola del Delta i el conreu de l’arròs. Al Parc Natural del Delta de l’Ebre, la llacuna de l’Encanyissada amb la Casa de Fusta i el Jardí Botànic El Bou mostren la biodiversitat de la regió. La gastronomia local, basada en l’arròs, el peix, el marisc i productes de l’horta com la carxofa, es complementa amb restaurants al centre i al Poblenou del Delta. Rutes per la Tancada, els Ullals de Baltasar, la punta de la Banya i el Trabucador posen en valor colònies d’aus i paisatges variables amb el cicle de l’arròs. Amposta organitza festes majors a l’agost i les ‘festes d’hivern’ al desembre amb fires multisectorials. L’oferta turística es completa amb hotels, cases rurals i una restauració dinàmica, fent d’Amposta una destinació de visita obligada al sud de Catalunya.

Marcadors

Introducció i patrimoni arquitectònic
Compartir

Presentació d’Amposta: població, situació i monuments emblemàtics com el castell d’en Posta, el pont penjat, la torre de la Carroba i les cases modernistes.

Museu Comarcal i espais naturals
Compartir

El museu exposa la colonització agrícola del Delta i el conreu de l’arròs. Visita a la llacuna de l’Encanyissada i al Jardí Botànic El Bou amb la Casa de Fusta i la flora i fauna dels ecosistemes locals.

Oferta gastronòmica local
Compartir

Diversitat d’arròs (negre, amb anguila, fideuades), suquets, peix a la brasa, ortigues de mar i altres especialitats típiques.

Poblenou del Delta i tranquil·litat
Compartir

Característiques del Poblenou del Delta: arquitectura tradicional, carrers enjardinats i restauració a la vora de la llacuna de l’Encanyissada.

Rutes i colònies d’aus
Compartir

Itineraris per la llacuna de la Tancada, els Ullals de Baltasar, el Trabucador i la punta de la Banya amb grans colònies d’aus i flamencs.

Cicle de l’arròs i transformació del paisatge
Compartir

Procés de collita i inundació dels arrossars, canvi de fisonomia anual i importància ecològica del delta.

Serveis i restauració
Compartir

Expansió de l’oferta de restauració, hotels i cases rurals per gaudir de la cuina de proximitat i del producte local.

Productes estrella del Delta
Compartir

Arròs com a base de múltiples plats, carxofa, verdures de l’horta, oli de la plana del Montsià i marisc de proximitat.

Jornades gastronòmiques de l’arròs
Compartir

Cinquenes jornades amb onze restaurants participants, creacions variades d’arròs caldós, amb bolets, sèpia, bacallà, xipirons i paella mixta.

Festes majors i hivern
Compartir

Festes majors d’agost en honor a la patrona i ‘festes d’hivern’ a desembre amb fira de mostres, activitats culturals, taurines i expositives.

Crida turística i conclusió
Compartir

Posició estratègica entre el Parc Natural del Delta i els Ports, oferta de patrimoni natural i paisatgístic, i recomanació per a tots els visitants de Catalunya.