Resuming podcast
POBLES (38) BENISSANET 2008-12-02
10/10/2016

POBLES (38) BENISSANET 2008-12-02

Arxiu/ARXIU 2008/JA TARDES 2008/

AI

Aquest text presenta Benissanet, un poble de la Ribera d'Ebre de 1.100 habitants, i en descriu la geografia, com arribar-hi, i els seus principals atractius: la fruita dolça (préssec auberge) i la seva fira, la tradició ceràmica, el patrimoni històric (refugi de la Guerra Civil i torre àrab), les opcions d’allotjament rural i gastronomia local (pastissets, vi, mistela), l’activitat exportadora de fruita i les festes tradicionals (Sant Antoni, la fira de l’auberge, Sant Jaume). També fa referència a rutes literàries i invita els visitants a gaudir del paisatge primerenc i dels productes autòctons.

Marcadors

Introducció i ubicació
Compartir

Presentació de Benissanet: població, situació a la ribera dreta de l’Ebre, al costat de Ginestà i la història de la barcaça.

Terra i paisatge
Compartir

Descripció de les sènies, terreny fertilitzat per riuades i el paisatge amb floració de presseguers.

Fruita dolça i fira de l’auberge
Compartir

Benissanet és famós pel préssec auberge, la mostra anual de finals de juliol i la varietat precoç i saborosa.

Patrimoni i artesania
Compartir

Ruta d’Artur Bladei, refugi de la Guerra Civil en rehabilitació, ceràmica tradicional i torre de guaita d’origen àrab.

Com arribar-hi
Compartir

Indicacions per accedir a Benissanet per la Nacional 420 (via Moradebre) o la Nacional 340 (via Hospitalet de l’Infant i Mirabet).

Gastronomia local
Compartir

Productes típics: pastissets de Terres de l’Ebre, pressec en plats i rebosteria, vi, mistela i ranci de la cooperativa.

Activitat econòmica i exportacions
Compartir

Empreses de comercialització de fruita dolça que exporten a Berlín, Anglaterra, Rússia i Bèlgica; orgull internacional.

Festes i tradicions
Compartir

Festes locals: Sant Antoni amb el ‘‘cremaller’’, jota foguejada, fira de l’auberge (52 varietats), Sant Jaume i actes populars.

Invitació final
Compartir

Crida als visitants a gaudir de rutes literàries, paisatge primaveral, patrimoni, artesania, cultura i degustar els productes locals.