En aquest episodi el fisioterapeuta Felip Caudet s’uneix a la Sílvia per presentar el món de les llets vegetals (o meglio liquats vegetals) com a alternativa a la llet de vaca.
Introducció i serveis: Felip explica on trobar el seu centre al Serrallo, telèfon i cursos de massatge i tècniques de balneari.
Llet de vaca: propietats (proteïnes, calci, vitamines), inconvenients (lactosa, caseïna, processos industrials) i el seu consum habitual.
Què són els liquats vegetals: definició i procés d’elaboració (remull, triturat i colat).
Avantatges generals: greixos més saludables, sense colesterol, sense lactosa, fàcil digestió.
Exemples de liquats:
Orxata (tradicional)
Sòia (alta en proteïna, lecithina, redueix colesterol, sense gluten)
Arròs (depuratiu, digestiu, sucres lents; pauta de depuració)
Ametlla (rica en calci, minerals, vitamines, fibra; augmenta la producció de llet materna)
Avena (cremós, fibra, baix colesterol, lleu en gluten)
Consells de consum: adaptar el sabor (mel o sucre), provar variats, consultar botigues de dietètica.
Cloenda: proper encontre amb Felip després de Setmana Santa.
Repassa les virtuts nutricionals (proteïnes, calci, vitamines) i s’analitzen inconvenients (intolerància a la lactosa, mucositat per caseïna, pasteurització, UHT).