Resuming podcast
ZZ FELIP 2008-03-14
31/01/2012

ZZ FELIP 2008-03-14

Arxiu/ARXIU 2008/JA TARDES 2008/

AI

En aquest episodi el fisioterapeuta Felip Caudet s’uneix a la Sílvia per presentar el món de les llets vegetals (o meglio liquats vegetals) com a alternativa a la llet de vaca.

  • Introducció i serveis: Felip explica on trobar el seu centre al Serrallo, telèfon i cursos de massatge i tècniques de balneari.
  • Llet de vaca: propietats (proteïnes, calci, vitamines), inconvenients (lactosa, caseïna, processos industrials) i el seu consum habitual.
  • Què són els liquats vegetals: definició i procés d’elaboració (remull, triturat i colat).
  • Avantatges generals: greixos més saludables, sense colesterol, sense lactosa, fàcil digestió.
  • Exemples de liquats:
  • Orxata (tradicional)
  • Sòia (alta en proteïna, lecithina, redueix colesterol, sense gluten)
  • Arròs (depuratiu, digestiu, sucres lents; pauta de depuració)
  • Ametlla (rica en calci, minerals, vitamines, fibra; augmenta la producció de llet materna)
  • Avena (cremós, fibra, baix colesterol, lleu en gluten)
  • Consells de consum: adaptar el sabor (mel o sucre), provar variats, consultar botigues de dietètica.
  • Cloenda: proper encontre amb Felip després de Setmana Santa.

Marcadors

Presentació del tema liquats vegetals
Compartir

Introducció al concepte de _liquats vegetals_ i objectius de l’episodi: alternatives a la llet de vaca i beneficis per a la salut.

Propietats i controvèrsies de la llet de vaca
Compartir

Repassa les virtuts nutricionals (proteïnes, calci, vitamines) i s’analitzen inconvenients (intolerància a la lactosa, mucositat per caseïna, pasteurització, UHT).

Definició i procés d’obtenció dels liquats
Compartir

Explicació de com es fan: remull del cereal o llegum, triturat i colat; diferència amb la llet animal.

Avantatges generals dels liquats
Compartir

Greixos més saludables i poliinsaturats, sense colesterol, absence de lactosa, digestió més fàcil i potencial per reduir LDL.

Orxata: consum tradicional
Compartir

Presentació de l’orxata com a liquat vegetal d’estiu amb alt valor energètic i precaució en diabètics.

Llicuat de sòia
Compartir

Característiques: alt contingut proteic comparable a la llet de vaca, baixa en greixos, llecitina per reduir colesterol, sense gluten.

Llicuat d’arròs i depuració
Compartir

Propietats de l’arròs (sucres d’absorció lenta, digestiu, depuratiu, controla la tensió), i proposta de neteja de 3–7 dies.

Llicuat d’ametlles
Compartir

Rica font de calci, fibra i minerals; aporta energia, augmenta la llet materna i ajuda a ossos i regulació del colesterol.

Llicuat d’avena
Compartir

Opció cremosa, rica en fibra, sense colesterol, amb menys gluten que el blat, bona per digestió i control de pes.

Consells de consum i adaptació
Compartir

Recomanacions per millorar el sabor (mel, sucre de canya) i combinar en infusions o cafè; prova i ajust personal.

Cloenda i proper episodi
Compartir

Final de l’episodi, agraïments i cita perquè Felip torni després de Setmana Santa.