Resuming podcast
2009-10-30 UM BARHAUS
15/02/2012

AI Nit de Por al Restaurant Barthaus: Menú i Ambientació Terrorífica per Castanyada

Arxiu Sonor 2009 Ja tardes

AI

En aquest fragment de ràdio, Núria i Pep fan una unitat mòbil des de Tarragona per entrevistar Carles i Andrea, de Restaurant Barthaus, sobre la “Nit de Por”: una proposta gastronòmica especial per castanyada que combina una ambientació sinistra amb un menú creatiu de plats suggerents (crema sagnant, cucs cruixents, costelles amb ulls…). Es detallen decoració, efectes de fum, filosofia (castanyada vs Halloween), preus (32 € tot inclòs), ubicació al carrer Sant Llorenç i procediment de reserves.

Marcadors

Introducció i context
Compartir

Núria i Pep obren la secció ambulant des de Tarragona i anuncien la cobertura d’una nit especial al Restaurant Barthaus amb ambientació terrorífica per castanyada.

Concepte i ambientació
Compartir

Carles explica la decoració (nines, gats negres, boira, personatges sinistres) i l’objectiu de crear una experiència de por diferent del típic sopar de tardor.

Detall del menú terrorífic
Compartir

Es descriuen plats com la crema sagnant amb pèls de bruixa, textures de cucs cruixents, costelles amb ulls que et miren, tot elaborat amb productes de primera qualitat i tocs mediterranis.

Experiència immersiva
Compartir

Pep relata la primera impressió en entrar: monja sense rostre, vitrines amb aranyes i ambient sinistre. L’objectiu és divertir el client i provocar por de forma moderada.

Preparatius i efectes especials
Compartir

Andrea detalla la recerca de la màquina de fum (química casolana, gel, glicerina) per aconseguir boira nebulosa a la terrassa i reforçar l’ambient terrorífic.

Recomanacions i preus
Compartir

Pep recomana plats com el carpaccio de magret (“carn crua amb fetge”) i lourada amb “cervells” i explica el preu del menú de 32 € amb aperitiu, entrant, peix, carn i postres.

Filosofia: Castanyada vs Halloween
Compartir

Debat sobre per què es parla de “nit de por” en lloc d’Halloween, reivindicant la tradició de la castanyada i oferint por dins del context autòcton, tot lligat a la idea de “renovar-se o morir”.

Ubicació, reserves i tancament
Compartir

Descripció de la ubicació al carrer Sant Llorenç, davant la catedral, terrassa dissenyada per Moneu, informació de reserves (telèfons) i anunci de futures calçotades, abans del comiat.