Aquest programa de Tarragona Ràdio entrevista Josep Lluís Carod Rovira, vicepresident de la Generalitat i veí de Tarragona. En aquesta conversa s’aborden, de manera concisa:
Castells i la Diada de Sant Magí: repàs de l’actuació malgrat la pluja i objectius de futur per a la Jove de Tarragona i el concurs de la Tarraquarena.
Projecte del Pavelló Sant Jordi: estat actual de les obres, dificultats de l’UTE, ultimàtum i possibles noves adjudicacions amb ajustos pressupostaris.
Valoració del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona: inversions en sanitat, educació, llei de barris i reptes derivats de la crisi econòmica.
Política local i pacte municipal: col·laboració PSC-ERC a l’ajuntament, projecció de Sergi de los Rios i rols d’Ernest Benach.
Posició de Carod en la pròxima campanya i rol a ERC: decisió de no fer campanya activa i balanç de la seva responsabilitat al partit.
Debat sobre independència: creixement del sentiment sobiranista, estratègies de partit, consideracions internacionals i aspectes pràctics del procés.
Reflexió històrica: el pacte del Tinell de 2003 i els avenços durant el primer govern d’esquerres en nou Estatut, cultura i infraestructures.
Diversitat i identitat: construcció d’una majoria integradora on hi càpiguen totes les identitats catalanes.
Valoració de Maragall i Montilla i perspectives de futur personal de Carod a Tarragona.
Carod comenta l’actuació de la Jove de Tarragona en la Diada de Sant Magí: pluja, castells carregats (5 de 8, 3 de 9), preparatius de Santa Tecla i el pròxim concurs a la Tarraquarena.
Explicació de l’estat del Pavelló Sant Jordi, problemes amb la Unió Temporal d’Empreses, ultimàtum, possible nova adjudicació i ajustos en l’abast del projecte.
Balanç de les inversions de la Generalitat: +400 metges, +800 infermers, milions en educació, millores de barris (Camp Clar, part alta) i reptes per a futurs grans esdeveniments.
Discussió sobre l’augment del sentiment sobiranista, la caiguda de vots d’ERC, estratègies a seguir, aspectes legals i el paper de Catalunya a la Unió Europea.
Revisió del primer govern d’esquerres des de 1939, el nou Estatut, polítiques culturals (Ramon Llull, català a internet), el 3 % i plans per a 15-25 anys.