Resuming podcast
2010-10-20
16/02/2012

2010-10-20

Arxiu/ARXIU 2010/ENTREVISTES 2010/

AI

Entrevista amb Gunther Beer, organitzador del Food Photo Festival a Tarragona, per fer balanç de l’esdeveniment: xifres de visitants (professionals i públic), millores detectades, premis atorgats a joves fotògrafs, exposicions gastronòmiques i la resposta de la ciutat. Es revelen dates de la propera edició i reflexions sobre l’impacte artístic i professional de la fotografia gastronòmica.

Marcadors

Presentació del festival
Compartir

El presentador introdueix el Food Photo Festival celebrat la setmana anterior a Tarragona i presenta l’entrevista amb l’organitzador Gunther Beer per fer-ne valoració.

Xifres i valoració inicial
Compartir

Gunther Beer comenta que han assistit 300 professionals de 15 països i 7.348 visitants a les exposicions, gairebé el doble de les expectatives inicials.

Obertura de línies telefòniques
Compartir

Es convida l’audiència a trucar per compartir impressions de les exposicions ubicades al Mercat del Fòrum, Mercat Central, Moll de Costa i antic Ajuntament.

Debat i millores plantejades
Compartir

Es discuteixen petites millores, com la ubicació de les projeccions nocturnes i el transport entre port i centre, i s’anuncia la propera edició el 29 de setembre de 2011 a la Plaça del Rei.

Intercanvi professional i teràpia de grup
Compartir

Gunther explica la importància de reunir professionals per debatre reptes i solucions, tal com destaca la fotògrafa Becky Lawton, i ressalta el valor del diàleg anual.

Premis i innovació artística
Compartir

Es presenten els guanyadors: Amélie Lombard (París), premi per un llenguatge visual innovador amb receptes de vinagretes, i un jove alemany pel seu reportatge sobre mercats al Perú.

Exposicions i participació del públic
Compartir

Detall de les mostres al llarg de 15 dies amb 8.000 visitants, amb temes de carn i gastronomia general, i valoració positiva de l’experiència artística.

Networking i reaccions online
Compartir

Es destaca l’ambient que ha facilitat intercanvis, la discussió de premis a Facebook i el seguiment en blogs especialitzats.

Conferències i ponents rellevants
Compartir

S’esmenten noms com Carmen Ruscadella i Ray Messi, que expliquen tècniques de treball específiques (sold liquids), i l’alt nivell dels ponents internacionals.

Impacte a la ciutat i restauració
Compartir

Reflexió sobre la visibilitat de la fotografia gastronòmica, la sensibilització artística i el gaudi culinari dels participants, amb bona resposta dels restaurants locals.

Proper festival i cloenda
Compartir

Confirmació de la nova edició el 29 de setembre de 2011, amb la voluntat de mantenir l’èxit i corregir petits errors, i agraïments finals a Gunther Beer.