Resuming podcast
KUINAROT 2010-10-11
21/02/2012

KUINAROT 2010-10-11

Arxiu/ARXIU 2010/JA TARDES 2010/

AI

Els cuiners Àngel Jiménez, Gerard Carnet i Ramon Pollo parlen de la cuina de tardor i de temporada. Debaten el paper identitari i gastronòmic del bolet a Catalunya, comenten les diferències d’ús en altres regions i la prevenció en la seva recol·lecció. Dedica una part a la tòfona, el fong més preuat, del seu mercat, recol·lecció amb gossos i usos en cuina. A més, repassen altres productes estacionals (castanyes, figa, boniato, fruits secs) i finalitzen compartint consells pràctics per netejar, conservar i cuinar bolets, així com receptes favorites.

Marcadors

Introducció i presentació dels cuiners
Compartir

El presentador introdueix els convidats Àngel Jiménez, Gerard Carnet i Ramon Pollo i explica l’edició especial del programa en dia de pont.

El bolet com a aliment identitari
Compartir

Debat sobre el paper del bolet a Catalunya, la seva presència tot l’any, comparativa amb altres regions i consells de seguretat en la seva recol·lecció.

La tòfona: fong preuat i mercat
Compartir

Descripció de la tòfona negra i blanca, mètodes de tràfic, recol·lecció amb gossos, característiques organolèptiques i usos gastronòmics.

Altres ingredients de tardor
Compartir

Presentació de productes estacionals com castanyes, figues, boniato i fruits secs, i tècniques de conservació (sec, xarop, en conserva).

Consells i receptes de cuina de bolets
Compartir

Suggeriments per netejar, escaldar, congelar o deshidratar bolets, i receptes favorites: rovellons a la brasa, carpaccio amb oli de bolets, cremes i salses.