Resuming podcast
CUINA 2010-11-18 OLIVES
22/02/2012

CUINA 2010-11-18 OLIVES

Arxiu/ARXIU 2010/MATI T.R.2010/

AI

Resum

  • El xef Francesc Lladó presenta els mètodes tradicionals de conservació d’olives: rentades (novenes), salmorra (mètode de l’ou i proporció 9-1) i aromatització casolana.
  • Les trucades de Dolors Sabater expliquen les olives “mortes” amb sosa i la tècnica de les músties, i de Maria Dolors Massoni proposen olives bullides amb farigola per menjar al moment.
  • S’anuncia “Tinc sang de ciberita”, una campanya amb el banc de sang i restaurants Essència que ofereix tapes als donants.
  • Reflexió sobre la declaració de la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial i els seus principals aliments.
  • Novetats al restaurant Quim Quima: pròrroga de la temporada de bolets i cloenda de l’espai de cuina.

Marcadors

Introducció i presentació del tema
Compartir

Presentació de l’espai de cuina amb el xef Francesc Lladó, invitació als oients a trucar per parlar d’olives i anunci d’obsequis de les Jornades del Romesco.

Mètodes tradicionals de conservació d’olives
Compartir

Explicació de les “novenes” amb rentats d’aigua durant nou dies, la preparació de salmorra amb la prova de l’ou i la proporció 9-1 (o 8-1), i la incorporació de condiments com pell de cítrics i herbes aromàtiques.

Trucada de Dolors Sabater: olives mortes i músties
Compartir

Dolors Sabater detalla el mètode tradicional familiar amb dissolució de sosa per fer les “olives mortes”, l’aclariment posterior i l’assecat al sol per obtenir músties.

Invitació a més aportacions d’oients
Compartir

Recordatori del telèfon obert per rebre noves receptes i tècniques de preparació d’olives.

Campanya “Tinc sang de ciberita”
Compartir

Descripció de la col·laboració amb el banc de sang i restaurants Essència per oferir tapes als donants durant la campanya de donació.

Dieta mediterrània com a patrimoni immaterial
Compartir

Reflexió sobre la declaració UNESCO de la dieta mediterrània, els seus avantatges nutricionals i els aliments essencials.

Novetats al Quim Quima: bolets i cloenda
Compartir

Informació sobre la pròrroga de la temporada de bolets al restaurant i tancament de l’espai amb recordatoris finals i acomiadament.