El xef Francesc Lladó presenta els mètodes tradicionals de conservació d’olives: rentades (novenes), salmorra (mètode de l’ou i proporció 9-1) i aromatització casolana.
Les trucades de Dolors Sabater expliquen les olives “mortes” amb sosa i la tècnica de les músties, i de Maria Dolors Massoni proposen olives bullides amb farigola per menjar al moment.
S’anuncia “Tinc sang de ciberita”, una campanya amb el banc de sang i restaurants Essència que ofereix tapes als donants.
Reflexió sobre la declaració de la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial i els seus principals aliments.
Novetats al restaurant Quim Quima: pròrroga de la temporada de bolets i cloenda de l’espai de cuina.
Presentació de l’espai de cuina amb el xef Francesc Lladó, invitació als oients a trucar per parlar d’olives i anunci d’obsequis de les Jornades del Romesco.
Explicació de les “novenes” amb rentats d’aigua durant nou dies, la preparació de salmorra amb la prova de l’ou i la proporció 9-1 (o 8-1), i la incorporació de condiments com pell de cítrics i herbes aromàtiques.
Dolors Sabater detalla el mètode tradicional familiar amb dissolució de sosa per fer les “olives mortes”, l’aclariment posterior i l’assecat al sol per obtenir músties.