Resuming podcast
2011-11-15 AVI RAMON
31/01/2018

2011-11-15 AVI RAMON

Arxiu/ARXIU 2011/JA TARDES 2011/

AI

En aquesta conversa, l’Avi Ramon reflexiona sobre el concepte de patrimoni, des de les primeres obres de la humanitat fins a l’actualitat, i la rellevància d’apreciar qui hi ha darrere de cada creació. A continuació, la comissària Maite exposa les característiques de la mostra d’art diversa -fotografia, pintura, escultura i artesania- que es pot visitar a l’Ateneu fins al final del mes. Finalment, el secretari David detalla els objectius de l’Ateneu Tarragona en la promoció intergeneracional d’artistes i la difusió del patrimoni local, tot indicant la ubicació i els vincles federatius de l’entitat.

Marcadors

Salutació i introducció de l’Avi Ramon
Compartir

L’Avi Ramon arriba caminant i compara la llibertat de passejar a peu amb el fet d’explicar ‘batalletes’ als nets. Introducció distesa abans d’entrar en tema.

Reflexions sobre el patrimoni
Compartir

L’Avi Ramon reflexiona sobre què és patrimoni, qui n’és l’autor original des de les pintures rupestres fins a les piràmides o les estructures modernes, i com sovint no es reconeix ni es valora l’esforç dels creadors.

Presentació de l’exposició per Maite
Compartir

La comissària Maite descriu les obres exposades: tècniques diverses (fotografia, pintura, escultura, punt de creu), estils (abstracció, figuratiu, hiperrealisme, fauvisme) i l’afluència de públic fins a final de mes.

Objectius i impacte de l’Ateneu, per David
Compartir

David parla de l’Ateneu Tarragona com a plataforma per enaltir artistes de totes les generacions. Explica les diferents vessants del patrimoni tarragoní (romana, modernista, paleocristiana, medieval) i la voluntat d’obrir-se a públic jove i divers.

Cloenda i informació pràctica
Compartir

Es dona l’adreça i context de l’Ateneu (carrer Sant Magí, 4), es repassen vincles amb la federació ateneística catalana i s’acaben els agraïments, amb una invitació a tornar-hi la setmana vinent.