Resuming podcast
CUINA 2012-05-10
21/08/2012

CUINA 2012-05-10

Arxiu/ARXIU 2012/MATI DE T.R. 2012/

AI

En aquest episodi:

  • Projecte digital: Francesc Lledó i l’equip del Quim Quima parlen del llançament de videoreceptes a Facebook, Twitter i YouTube.
  • Base de maionesa: Principis d’emulsió, proporcions (llet i oli o ou i oli), recuperació de maionesa tallada i recomanacions sanitàries.
  • Salsa tàrtara: Ingredients (cogombres, tàperes, olives, ceba, opcionalment all), preparació pas a pas, variants i consells de conservació.
  • Salsa brava: Recepta tradicional amb pebrots vermells fregits i maionesa amb ou, i versió de Quim amb forn i avellanes; tocs de pebre vermell dolç i picant.
  • Salsa rosa: Base americana de caps de marisc (gambes, cranc), reducció amb tomàquet i whisky/brandi, barreja amb maionesa per a còctel de gambes.

Aquest resum breu ofereix una visió global de les receptes i tècniques explicades al programa.

Marcadors

Projecte digital i introd. de temes
Compartir

Presentació del nou projecte de videoreceptes a Facebook, Twitter i YouTube i resum dels tres tipus de salses que es tractaran: tàrtara, brava i rosa.

Bases de la maionesa
Compartir

Explicació dels principis d’emulsió, proporcions (llet–oli o ou–oli), ús de bases comercials, recuperació de maionesa tallada i consells sanitaris.

Recepta de la salsa tàrtara
Compartir

Ingredients (cogombres, tàperes, olives, ceba, all), mètode de tallat, barreja amb maionesa, variants d’ús (peix, canapès, tàrtar) i temps de conservació.

Recepta de la salsa brava
Compartir

Recepta tradicional amb pebrots vermells fregits i maionesa amb ou, versió al forn i amb avellanes de Quim, condiments de pebre dolç i picant, recomanacions de preparació.

Recepta de la salsa rosa
Compartir

Elaboració de la base americana amb caps de marisc (gambes, cranc), reducció amb tomàquet i flambejat amb whisky, barreja amb maionesa i usos per a còctel de gambes.