Resuming podcast
CUINA 2012-12-13
11/07/2013

CUINA 2012-12-13

Arxiu/ARXIU 2012/MATI DE T.R. 2012/

AI

En aquest episodi de cuina de Nadal amb Francesc Lledó (Quim Quima):

  • Presentació i oferta nadalenca: Horaris especials, menjar per emportar i serveis del restaurant Quim Quima.
  • Estructura del menú: Repàs dels plats clàssics de Nadal i Sant Esteve que es cobriran.
  • Caldo i escorregut: Recepta de caldo potent, conservació i ingredients per a l’escorregut complet.
  • Pilotetes i galets farcits: Trucs per fer pilotetes casolanes i farcir galets sense espatllar la pasta.
  • Capó rostit: Elecció de capons, farciment amb pomes i prunes, cocció lenta i daurat final amb sucs.
  • Variants de canelons exprés: Diferents salses i acabats (beixamel amb rú, tomàquet cru, crema de bolets, arròs de marisc).

Marcadors

Presentació del restaurant i oferta nadalenca
Compartir

Francesc Lledó (Quim Quima) explica horaris especials de Nadal i festius, menús per a sopars d’empresa, servei de menjar per emportar i telèfon de reserves.

Estructura i repàs del menú de Nadal
Compartir

Es presenta l’esquema del menú tradicional: caldo amb galets, tita farcida, suquet de peix i canelons de Sant Esteve, amb comentaris sobre tradició i preparatius.

Recepta de caldo i escorregut
Compartir

Detall de la preparació d’un caldo potent amb diverses carns, verdures i aromàtiques, consells per conservar-lo (congelació en tetra brics o blocs) i com elaborar l’escorregut amb cigrons, patates, col i restes de carn rostida.

Elaboració de pilotetes
Compartir

Trucs per fer pilotetes de carn picada de porc: proporcions, espècies (pinyons, canyella, all), conservació de la carn picada i cocció de les pilotes bullides.

Farcit de galets
Compartir

Mètode per farcir galets cruixents sense que el farciment s’escapi: precocció de la pasta cinc minuts, farcit amb màniga pastissera i acabat final amb la cocció restant.

Capó rostit farcit
Compartir

Bones pràctiques per triar capons, farcir-los amb pomes i prunes, untar-los amb greix del caldo, cocció lenta tapat a 120–130 °C, daurat final i acompanyaments (compota de tomàquet/poma).

Variants de canelons exprés
Compartir

Idees per fer canelons ràpids: beixamel clàssica amb rú, alternatives lleugeres (tomàquet cru, crema de bolets, arròs de marisc), ratios i consells per evitar grumolls.