Resuming podcast
UM ROSITA ALCOVER (BRUT) 21-11-13
08/01/2014

UM ROSITA ALCOVER (BRUT) 21-11-13

Arxiu/ARXIU 2013/ENTREVISTES 2013/

AI

En aquest episodi visitem la fàbrica de cervesa La Gardènia, ens endinsem en la trajectòria de la Rosita, la seva cervesa artesana, i coneixem com han arribat a exportar a més de dotze països.

Punts clau: - Història i 5è aniversari de la Rosita a Tarragona - Estratègia d’exportació internacional (Austràlia, Japó, Canadà, EUA, Brasil) - Adaptació normativa i d’etiquetatge per cada mercat - Visites guiades a la fàbrica: mètode de producció, ingredients i degustació - Posicionament en restaurants de prestigi (Bullí, Celler de Can Roca…) - Components bàsics: malta, llúpol, aigua i llevats - Varietats de Rosita: Original, Ibori, Picant, Negra, Magnum, Avellana… - Procés de primera i segona fermentació dins tina i ampolla - Diferències entre cervesa artesana i industrial (gas natural, salut, conservació) - Graduació alcohòlica i càlcul de unitats de beguda segons país - Principals reptes burocràtics per exportar a mercats exigents - Edicions i etiquetes especials (Fira del Bandolet, etiqueta russa) - Reflexions i consells per a futurs emprenedors - Origen de la idea i del nom “Rosita” i de l’empresa “La Gardènia” - Tancament i convidatòria a visitar la fàbrica

Marcadors

Benvinguda i introducció
Compartir

Presentació a la fàbrica de La Rosita (La Gardènia) i resum del que tractarà l’episodi.

Mercats internacionals i exportacions
Compartir

Explicació del naixement de la Rosita, primer client a Austràlia i creixement fins a 12 països.

Adaptació a normatives específiques
Compartir

Reptes d’etiquetatge, formats i anàlisis de producte per a Canadà, Japó i altres mercats.

Visites guiades i procés de producció
Compartir

Com es realitzen les portes obertes: ingredients (malta i llúpol), degustacions i explicació en detall del procés.

Èxit en restaurants de prestigi
Compartir

Venda de les primeres 20.000 ampolles en 15 dies i presència en cartes de Bullí, Celler de Can Roca i altres.

Tipus de malta i desenvolupament de noves cerveses
Compartir

Diversitat de maltes (més de 300) i com influeixen en la creació de diferents estils.

Varietats de la Rosita
Compartir

Descripció de les diferents referències: Original, Ibori (marfil), Picant (afrodisíaca), Negra, Magnum.

Procés de fermentació
Compartir

Detall de la primera fermentació a tines i segona dins l’ampolla amb afegir sucre per a la carbonatació natural.

Cervesa artesana vs industrial
Compartir

Contrast entre el mètode natural (sense gas afegit) i la producció industrial amb gas injectat i estabilitzants.

Graduació alcohòlica i etiquetatge internacional
Compartir

Com es calcula el % alc. i les unitats estàndard segons normatives de diferents països.

Reptes burocràtics per exportar
Compartir

Barreres a EUA, Xina i efecte de canvis fiscals a França i Bèlgica sobre la cervesa.

Edicions especials i nous mercats
Compartir

Cerques d’oportunitats: cidra de la Fira del Bandolet, etiquetes russes, projectes a Texas i Nova York.

Reflexions i consells per emprenedors
Compartir

Aprenentatges dels primers cinc anys, importància del company de viatge i de les ganes de treballar.

Origen del nom “Rosita”
Compartir

Recorregut fins a triar un nom proper i simpàtic, inseparable del somriure al demanar-la.

Història de La Gardènia
Compartir

Record de la fàbrica original de llegums del pare i per què l’empresa actual conserva el nom.

Tancament i invitació
Compartir

Recapitulació del cinquè aniversari, agraïments i obertura permanent de la fàbrica per a visites.