En aquest episodi visitem la fàbrica de cervesa La Gardènia, ens endinsem en la trajectòria de la Rosita, la seva cervesa artesana, i coneixem com han arribat a exportar a més de dotze països.
Punts clau: - Història i 5è aniversari de la Rosita a Tarragona - Estratègia d’exportació internacional (Austràlia, Japó, Canadà, EUA, Brasil) - Adaptació normativa i d’etiquetatge per cada mercat - Visites guiades a la fàbrica: mètode de producció, ingredients i degustació - Posicionament en restaurants de prestigi (Bullí, Celler de Can Roca…) - Components bàsics: malta, llúpol, aigua i llevats - Varietats de Rosita: Original, Ibori, Picant, Negra, Magnum, Avellana… - Procés de primera i segona fermentació dins tina i ampolla - Diferències entre cervesa artesana i industrial (gas natural, salut, conservació) - Graduació alcohòlica i càlcul de unitats de beguda segons país - Principals reptes burocràtics per exportar a mercats exigents - Edicions i etiquetes especials (Fira del Bandolet, etiqueta russa) - Reflexions i consells per a futurs emprenedors - Origen de la idea i del nom “Rosita” i de l’empresa “La Gardènia” - Tancament i convidatòria a visitar la fàbrica