Resuming podcast
2013-12-04 BET@
31/01/2018

2013-12-04 BET@

Arxiu/ARXIU 2013/JA TARDES 2013/

AI

En aquesta conversa radiofònica, els conductors Beta i Sílvia planifiquen la selecció de notícies breus que tracten temes d’actualitat i futur en l’àmbit de l’espai i la ciència: des de la polèmica dels drons de repartiment d’Amazon fins a experiments de cultius a la Lluna i el llançament d’una sonda xinesa. Contextualitzen aquestes innovacions en plena crisi econòmica però insisteixen en un missatge d’esperança. El plat fort és la missió Gaia de l’Agència Espacial Europea, amb important participació de científics catalans i processament de dades pel supercomputador MareNostrum de Barcelona, que cartografiarà mil milions d’estrelles en 3D. Tanquen l’espai amb un to optimista i una peça musical clàssica dels anys 80.

Marcadors

Introducció i salutacions
Compartir

Beta i Sílvia fan una entrada informal parlant de la Lluna, acomodant-se a l’aire en directe i compartint petites anècdotes abans de començar oficialment l’espai informatiu.

Planificació de notícies
Compartir

Decideixen escollir quatre notícies rellevants per a l’espai d’avui i ajornar-ne tres per la setmana següent per falta de temps.

Projectes futurs a la Lluna
Compartir

Esmenten la proposta d’Amazon de repartiment amb drons i l’experiment de la NASA de cultivar naps i alfàbrega al sòl lunar el 2015, però deixen aquests temes per més endavant.

Sonda xinesa i percepció de crisi
Compartir

Comentari sobre el recent llançament d’una sonda xinesa cap a la Lluna i reflexió sobre el pessimisme generalitzat en temps de crisi econòmica.

Missió Gaia i participació catalana
Compartir

Presentació de la missió Gaia de l’ESA, que mapearà en 3D mil milions d’estrelles amb col·laboració de científics catalans i processament de dades al supercomputador MareNostrum de Barcelona.

Missatge d’optimisme i tancament
Compartir

Reforcen la necessitat de missatges positius malgrat la crisi, animen l’audiència amb exemples quotidians i tanquen l’espai amb una cançó dels anys 80 per infondre il·lusió.

Darrers podcast