Resuming podcast
CUINA 2013-06-20
17/07/2013

CUINA 2013-06-20

Arxiu/ARXIU 2013/MATI DE T.R. 2013/

AI

Resum

Segona part dedicada al tomàquet amb Francesc Lledó (Quim Quima). En aquest episodi:

  • Introducció i presentació del programa i convidat.
  • Horari d’estiu i operativa del restaurant Quim Quima.
  • Menú d’estiu: espàrrecs, gazpachos, tonyina, gambó i altres plats frescs.
  • Confitura / marmelada de tomàquet (vermell i variant verda), amb recepta pas a pas, aromatitzacions i consells de conservació.
  • Elaboració bàsica i variants de gazpacho i apunt al salmorejo: ingredients, estris (thermomix, colador), i variants amb remolatxa, poma, pa.
  • Sofregit de tomàquet: sofregit de ceba, tomàquet enllaunat, trituració amb passapurés i opcions de congelació.
  • Tomàquets a la planxa: tall, condiments, cocció, sucre, herbes i formats per sucar pa o acompanyar carns i peixos.
  • Conclusió i invitació a nous suggeriments dels oients.

Marcadors

Introducció i resum del programa
Compartir

El locutor presenta la segona part de la sèrie sobre tomàquets, dóna la benvinguda a Francesc Lledó i recorda que avui aprofundiran en les receptes.

Horari i operativa d'estiu al Quim Quima
Compartir

Francesc explica els canvis d'horari de l'estiu: obert de dilluns, dimecres a diumenge a la nit, terrassa fresca i dies de descans.

Menú d'estiu i plats frescos
Compartir

Adaptació de la carta per a l’estiu: plats més lleugers i frescos amb espàrrecs, carpatxos, amanides, planxa, gambó i tonyina segons temporada.

Petició d'oient: confitura de tomàquet
Compartir

Trucada d'un oient demanant la recepta de confitura de tomàquet i suggeriments d'ús (esmorzars, amanides, rostits).

Recepta de marmelada de tomàquet vermell
Compartir

Ingredients i pas a pas: tipus de tomàquet (tomàcó), pelat (escaldat i xoc de gel), maceració amb sucre i llimona, cocció lenta fins a obtenir consistència.

Variants i conservació de la marmelada
Compartir

Aromatització amb vainilla, clau, herbs, versió salada amb herbes, gingebre, amb menys sucre, i tècniques d'esterilització i emmagatzematge en pot.

Gazpachos i salmorejo
Compartir

Elaboració de gazpacho: selecció de tomàquet, triturat a baixa velocitat, colat, sal, pebre, oli muntat com a maionesa i variants amb remolatxa, poma, pastanaga, pa. Apunt al salmorejo amb bacallà.

Sofregit de tomàquet bàsic
Compartir

Preparació de sofregit: ceba tallada, all, llorer, farigola, incorpora tomàquet enllaunat de pera, cocció xup-xup i trituració amb passapurés per textura granulada. Consells de congelació.

Tomàquets a la planxa
Compartir

Tall horitzontal dels tomàquets, salpebrat, planxa ben calenta amb sucre al girar, acabat al forn o paella i opcions d'herbes i oli cru, ideals per sucar pa o com a acompanyament.

Conclusió i properes peticions
Compartir

Tancament dels dos programes dedicats al tomàquet, invitació a seguir enviant receptes i avanç de futurs temes (gelats, gintònics, begudes refrescants).