Ingredients i pas a pas: tipus de tomàquet (tomàcó), pelat (escaldat i xoc de gel), maceració amb sucre i llimona, cocció lenta fins a obtenir consistència.
Elaboració de gazpacho: selecció de tomàquet, triturat a baixa velocitat, colat, sal, pebre, oli muntat com a maionesa i variants amb remolatxa, poma, pastanaga, pa. Apunt al salmorejo amb bacallà.
Preparació de sofregit: ceba tallada, all, llorer, farigola, incorpora tomàquet enllaunat de pera, cocció xup-xup i trituració amb passapurés per textura granulada. Consells de congelació.
Tall horitzontal dels tomàquets, salpebrat, planxa ben calenta amb sucre al girar, acabat al forn o paella i opcions d'herbes i oli cru, ideals per sucar pa o com a acompanyament.
Tancament dels dos programes dedicats al tomàquet, invitació a seguir enviant receptes i avanç de futurs temes (gelats, gintònics, begudes refrescants).