La Catedral de Tarragona estrena un nou itinerari arqueològic que permet entendre tota l’evolució i potencial de l’Acròpolis de Tarraco i com va condicionar arquitectònicament les èpoques posteriors.
Es podrà accedir a llocs inèdits que fins ara no estaven a l’abast del públic, fent un recorregut per les zones arqueològiques descobertes en les últimes dues dècades. Les restes arquitectòniques ara integrades al Museu Diocesà, ofereixen un espai cultural indispensable per a conèixer l’origen i evolució de tot el conjunt. Es comença per una capella lateral a l’entrada del Claustre, i es passa per un estret passadís per darrere les capelles, també per l’exedra del temple d’August, que també s’ha museïtzat com la resta del recorregut amb plafons i imatges de com era fa 2.000 anys.
La visita cus tots els recintes del Museu Diocesà i acaba a la gran pinacoteca gòtica, per situar el visitant amb una panoràmica del temple Flavi, que en un futur es vol excavar.
La visita permet veure el potencial de les excavacions arqueològiques dels darrers 20 anys, i els investigadors creuen que encara queden altres 15 anys de feina per fer i museïtzar el conjunt.
El nou Itinerari arqueològic de la Catedral de Tarragona es podrà visitar a partir del proper dissabte.
En aquest Toquem Pedra, parlem des d’allà amb l’arqueòleg i director del Museu Diocesà, Andreu Muñoz amb Josep Maria Macias, investigador de l’ICAC, i amb l’Arquebisbe, Joan Planellas.